2011. 12. 31.

BŐRÖS SERTÉSKARAJ SÜTVE

Ezt az ételt teljes egészében a Guszti csinálta. Mivel már meg is ettük így csak dicsérni tudom, a hús porhanyós volt, finom, a fűszerezés is pont jó volt.

A hús előkészítése úgy történt, hogy a malacot  fürdetés után levágtuk...... na jó nem is:)

bőrös sertéskaraj, hagymás burgonya


BŐRÖS  MALACKARAJ  SÜTVE:
a zsír alatt befűszerezve állt 3 napot
Hozzávalók:
2-2,5 kg csontos, bőrős karaj
fél csomag sertéssült fűszerkeverék
25 dkg zsír
2 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 db zöldpaprika
0,33 l Miller sör:)




Hagymás krumpli:
1 hagyma apróra vágva
1,5 kg héjában főtt krumpli apróra vágva

1:50 perc után lekerült a fólia róla
zsír


Elkészítés:
A hús előkészítése:

Természetesen készen vett bőrös karajt megmosta, a bőrét szépen bekockázta,  az egészet  fél csomag sertéssült fűszerkeverékkel bedörgölte, majd 25 dkg sertés zsírral bekente, úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson. Így előkészítve , lefóliázva állt a hűtőbe 3 napot.

2:50 perc után lebarnulva:)
Ezután a sütőt 200 C fokra előmelegítve, a tepsibe a vagdalt hagymát, paprikát és paradicsomot mellé szórva, alufóliával lefedve 1:50 percet rá sem nézett. Ezután került elő a sör, a fóliát levette róla és összességében 4-szer locsolta sörrel a húst (addigra el is fogyott).

2:10 percnél a hőmérsékletet visszavette 180 C fokra és tovább sütve összesen 2:50 percet. Az utolsó 10 percben infrát és légkeverést is kapcsolt, hogy a bőre ropogósabb legyen.

A tepsiből kivéve 15 percet pihentette, majd a csontról is lefejtette a húst.

a csontról is fejetve
A körethez a héjában főtt krumplit megpucolta, kockára vágta, egy nagyobb serpenyőben olajon a hagymát megdinsztelte, erre kerültek a krumpli kockák, kevergette pár percet, majd lefedve is sült pár percet.

Vékony szeletekre vágva, a bőre alól a zsírt eltávolítva kerültek a hús és ropogós bőr darabok a tányérra, a hagymás krumplival és hagyományos uborkasalátával.



G. munka közben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése