2016. 11. 27.

TÚRÓTORTA

Egy könnyen elkészíthető, laza túrótorta következik.
Nem lehet elrontani, így kezdőknek is ajánlom.


TÚRÓTORTA: 
Hozzávalók:

Tészta: 
5 dkg cukor
10 dkg vaj
15 dkg liszt
pici só

Túrókrém:
0,5 kg túró
2 csomag főzős vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
0,5 l tej
4 dl tejföl (20%)
1 citrom reszelt héja
2 db tojás

Mazsola vagy mediterrán mix

Elkészítés: 
A sütőt előmelegítem 190 C fokra. A tésztához valókat összemorzsolom. Egy nagyobb kerek tortaformát (26 cm-es) sütőpapírral kibélelek. Ebbe belenyomkodom a tésztát, úgy, hogy pereme is legyen, majd elősütöm kb 13 perc alatt.


Ezalatt a túrótöltelékhez minden hozzávalót egy nagyobb üvegtálban összeöntök, elég folyékony, botmixerrel átturmixolom, így selymesebb lesz a végén, nem lesznek benne túrórögök.
Beleöntöm az elősütött tésztába, beleszórom a mazsolát és visszatolom a sütőbe.
1 órán át 175 C fokon sütöm, majd elzárom és hagyom kihűlni a tortaformába.

Magában is finom, de sárgabarack lekvárral vagy gyümölcs szósszal is tökéletes.